About Bunnies.. · Body Language (& Communication) ✿

Το κουνέλι σου γουργουρίζει; Κάτι θέλει να σου πει!

Το κουνέλι σου γουργουρίζει; Κάτι θέλει να σου πει!

Το ξέρατε ότι τα κουνέλια βγάζουν διάφορους ήχους που όλοι τους σημαίνουν κάτι;

Οι έμπειροι ιδιοκτήτες κουνελιών συνήθως μπορούν να τους μεταφράσουν. Όσοι όμως είστε νέοι «κουνελογονείς», αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε εσάς, ώστε να σας βοηθήσει να τους ερμηνεύσετε πιο εύκολα!

Πολλοί ιδιοκτήτες κουνελιών έχουν παρατηρήσει  ότι το κατοικίδιό τους κάνει διάφορους, περίεργους ήχους ανάλογα με την περίσταση. Μην αγχώνεστε, είναι ένας τρόπος για να επικοινωνήσει μαζί σας, για να σας περάσει τα μηνύματα και τα συναισθήματα του.

Αν μάλιστα μάθετε να τους αναγνωρίζετε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είστε σε θέση να αποκωδικοποιήσετε τη γλώσσα του και θα ξέρετε τι θέλει να σας πει ανά πάσα στιγμή.

Σας παροτρύνω, λοιπόν, να κάνετε τα πρώτα σας μαθήματα με τον οδηγό που ακολουθεί και θα δείτε πως η επικοινωνία με το κουνέλι σας θα γίνεται, μέρα με τη μέρα, ακόμα πιο συναρπαστική!

Το κουνέλι γουργουρίζει..

Κανένα γουργούρισμα δεν συγκρίνεται με εκείνο της γάτας. Είναι ένα φαινόμενο που ακόμα και η ίδια η Επιστήμη δυσκολεύεται να ερμηνεύσει, για τον τρόπο που παράγεται και την ακριβή ερμηνεία του.

Όμως και τα κουνέλια παράγουν έναν ανάλογο ήχο, αλλά μόνο όταν απολαμβάνουν κάτι (π.χ. το χάδι).

Ο συγκεκριμένος ήχος προκαλείται από το απαλό τρίξιμο των δοντιών του και δείχνει πως είναι απόλυτα ευχαριστημένο, σε αντίθεση με τις γάτες που γουργουρίζουν ακόμα και σε καταστάσεις στρες και πόνου, προκειμένου να ηρεμήσουν.

Για τις ίδιες, δηλαδή, λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και αγχολυτικά, για τα κουνέλια όμως είναι ένδειξη χαράς και ηρεμίας.

Το γρύλισμα..

Ενώ το γουργουρητό υποδηλώνει πως είναι ευχαριστημένο, το γρύλισμα τους σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σημαίνει, δηλαδή, ότι κάτι τους προκαλεί άγχος, θυμό ή φόβο.

Τον συγκεκριμένο ήχο τον παράγουν συνήθως όταν προσπαθήσετε να βάλετε το χέρι σας μέσα στο κλουβί τους. Αυτή είναι μια κίνηση που μπορεί να την αισθανθούν ως απειλή στην περιοχή τους.

Όταν ακούτε το κουνέλι σας να γρυλίζει, σας προτείνουμε να το αφήσετε να ηρεμήσει και να μην επιχειρήσετε να το χαϊδέψετε ή να το πάρετε στα χέρια σας καθώς, από την ένταση την οποία αισθάνεται, μια απότομη κίνηση, προκειμένου να ξεφύγει, μπορεί να το τραυματίσει άσχημα.

Δυνατή κραυγή..

Η δυνατή κραυγή δεν είναι καθόλου ευχάριστη και συνδέεται με μια άσχημη κατάσταση. Πρόκειται για έναν ήχο πραγματικά διαπεραστικό και σημαίνει πως το κουνέλι είτε είναι τραυματισμένο ή πονάει. Σε καμία περίπτωση μην αγνοήσετε έναν τέτοιο ήχο, γιατί σίγουρα σημαίνει κάτι πολύ σοβαρό! Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας το συντομότερο δυνατό, γιατί είναι ο πλέον ειδικός που θα καταλάβει τι του συμβαίνει και θα το βοηθήσει ανάλογα.

Κλαψούρισμα..

Όταν το κουνέλι σας κλαψουρίζει, σημαίνει πως κάτι το ενοχλεί και παραπονιέται χαριτωμένα, όπως θα έκανε ένα παιδί που δεν του κάνουν το χατίρι. Συνήθως, το κλαψούρισμα συνδυάζεται με επίμονο χτύπημα των πίσω ποδιών του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, καλά θα κάνετε  να εντοπίσετε την αιτία που το κάνει να συμπεριφέρεται έτσι και να το ηρεμήσετε με τρυφερά χάδια.

Πηγή: http://www.katoikidio.gr/

Share your Bunny Thoughts..