About Bunnies.. · Breeds ✿

Εισαγωγή στο Κουνέλι Ολλανδίας..

1

Το κουνέλι Ολλανδίας αποτελεί συνήθως μια παρορμητική αγορά. Αν και είναι πανέξυπνο, το εξασθενεί η αδιαφορία και η έλλειψη επικοινωνίας. Ενώ η Ράτσα Ολλανδίας αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για κατοικίδιο ζώο, πολλές φορές τα παιδιά ή οι ενήλικες δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο που απαιτείται για την φροντίδα του, κάτι που είναι σημαντικό για το μικρό μας φίλο.

Το κουνέλι Ολλανδίας θα σας αφήσει να διερευνήσετε την προσωπικότητα, τις συνήθειές του αλλά και τα σκαμπανεβάσματα του χαρακτήρα του. Γενικά, αυτά τα σκαμπανεβάσματα σχετίζονται, όχι μόνο με τη συγκεκριμένη ράτσα, αλλά με όλα τα κατοικίδια κουνέλια.

Η συγκεκριμένη Ράτσα έγινε γνωστή για τη διακριτική της συμπεριφορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1800. Ενώ κάποτε ήταν το πιο δημοφιλές κουνελάκι συντροφιάς, σήμερα έχει μειωθεί η αναγνωρισιμότητά του, σε σχέση με τις νεότερες φυλές, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στο «Top 10 List» με τα δημοφιλέστερα κουνελάκια συντροφιάς.

Πρόκειται για ένα πολύ φιλικό κατοικίδιο ζώο και απολαμβάνει την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι ένα μικρού προς μεσαίου μεγέθους κουνελάκι και ζυγίζει από 3,5 – 5,5 kg. Έχει 6 κύρια χρωματικά πρότυπα, τα οποία αναμειγνύονται με μια λευκή γούνα βάσης.

2

Η συγκεκριμένη Ράτσα έχει πολύ βασικές καθημερινές ανάγκες που, σε καμία περίπτωση, δε μπορούν να παραβλεφθούν. Για παράδειγμα, είναι πολύ επιρρεπή τόσο στη ζέστη όσο και στο πολύ κρύο. Επίσης, είναι πολύ επιρρεπή στην θερμοπληξία. Φυσικά, θέλουν πάντα φρέσκο νερό κι ένα καλό πρόγραμμα σίτισης. Συνήθως, ζουν έως 8 χρόνια αλλά, με κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να φθάσουν τα 10 – 13 χρόνια, ειδικά αν είναι στειρωμένα.

Τα κουνέλια είναι πολύ ανεξάρτητα στο χαρακτήρα και αγαπούν το παιχνίδι και την εξερεύνηση. Το κουνέλι Ολλανδίας, συγκεκριμένα, είναι πολύ περίεργο και θα διερευνήσει την περιοχή σε όρθια θέση ώστε να έχει καλύτερη εικόνα.

3

Το κουνέλι Ολλανδίας σας αναγνωρίζει από τη φωνή, το σχήμα και τη μυρωδιά σας. Αν το πλησιάσει ένας ξένος, το καταλαβαίνει και τον ξεχωρίζει ως «μη οικογένεια». Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, η συγκεκριμένη ράτσα δεν θα βαρεθεί ποτέ τα χαρτόνια και τα καλώδια. Φυσικά, αν το έχετε ελεύθερο μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να μαζέψετε ή να σκεπάσετε κάθε καλώδιο. Επίσης, καταστρέφει εύκολα τα κορδόνια των παπουτσιών.

Τέλος, πρόκειται για ένα πολύ καθαρό κουνέλι. Είναι ευφυές και αγαπά τη συντροφιά. Μην απορήσετε αν καθίσει μαζί σας ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση.

Φυσικά, πριν αποκτήσετε κουνελάκι (ή οποιοδήποτε άλλο ζώο συντροφιάς), να θυμάστε ότι αξίζει να έχει μια πλήρη κι ευτυχισμένη ζωή δίπλα σας, προσφέροντάς σας την αγάπη τους.

Πηγή: CosmoZoo Magazine

Share your Bunny Thoughts..