About Bunnies.. · Other Bunny Topics ✿

Το Γιγάντιο Κουνέλι της Ταϊβάν

Ο Florentijn Hofman είναι ένας ολλανδός καλλιτέχνης δρόμου, γνωστός για τις εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Η γιγάντια κίτρινη πάπια από καουτσούκ (μήκους 26 μέτρων) που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας έως την  Ōsaka-shi της Ιαπωνίας, και ο τεράστιος πίθηκος που συνδέεται από 10.000 λαμπερές σαγιονάρες (!), αποτελούν ένα μικρό δείγμα του τι μπορείτε να βρείτε στο χαρτοφυλάκιο αυτού του καλλιτέχνη.

Το τελευταίο έργο του Florentijn Hofman είναι ένα γιγάντιο κουνέλι με το όνομα «Rabbit Moon«, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του περσινού  Φθινοπωρινού Φεστιβάλ που έλαβε μέρος στη Ναυτική Βάση Dayuan Town στην Ταϊβάν. Σύμφωνα με το περιοδικό Street Art News, οι εγκαταστάσεις είναι εμπνευσμένες από το «Jade Rabbit» της Κινεζικής Μυθολογίας. Είναι κατασκευασμένο από ξύλο και κουφώματα από στυροπρίονο και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από αδιάβροχο χαρτί Dupont. Για να επιτύχει τη γούνα του κουνελιού, αλλά και να παραμείνει ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε πάνω από 12.000 φύλλα χαρτιού Tyvek, ένα υλικό που συνήθως προορίζεται για κατασκευές σπιτιών.

Δυστυχώς, το λαγουδάκι έπιασε φωτιά λίγο αργότερα, καθώς οι εργάτες προσπαθούσαν να το αποσυναρμολογήσουν. Παρόλο αυτά, για πολλούς θεωρήθηκε ένα εξαιρετικό αριστούργημα! Εσείς τι γνώμη έχετε;

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αν άρεσε και σε εσάς, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Site του Καλλιτέχνη: Florentijn Hofman Website

Share your Bunny Thoughts..